top of page

Toelichting goede doelen Allemaalsorop3

1€ MAALTIJDEN MIDDELBARE SCHOLIEREN OUDENAARDE UIT KANSARME GEZINNEN

Het project ‘gezonde en betaalbare maaltijden’ of ‘1 euro maaltijden’ loopt sinds 2016 in Oudenaarde. Binnen dit project wil het OCMW betaalbare maaltijden aanbieden aan alle kinderen die basisonderwijs volgen in Oudenaarde en waarbij de inkomsten van hun gezin beneden de Europese armoedegrens liggen. 

In het OCMW Oudenaarde zijn deze kinderen gekend binnen de OK-pas werking (of kansenpas). Concreet betekent dit dat OK-pas kinderen in de Oudenaardse basisscholen 1 euro betalen per aangeboden warme maaltijd op school. 

LOGO_SOCIAAL HUIS De Kaba.jpg

Met de verkoop van ons kookboek willen wij de uitbreiding van dit project in de secundaire scholen van onze stad mee ondersteunen en financieren.  Dit is een logische stap voor de toekomst wat ook blijkt uit de vragen van beide schoolnetwerken (katholiek- en gemeenschapsonderwijs). 

Met een deel van de opbrengsten van dit boek willen wij er samen met het OCMW voor zorgen dat meer dan 500 kinderen minstens één warme en evenwichtige maaltijd per dag krijgen.   

EERSTE LEEFTIJDSMELK GAVERE

Het Sociaal Huis van Gavere is de Soroptimisten van Oudenaarde bijzonder dankbaar te mogen rekenen op financiële ondersteuning voor kansarme gezinnen, heel specifiek in het voorzien van eerste en tweede leeftijdsmelk voor baby’s.

We stellen vast dat eerste (en tweede) leeftijdmelk een behoorlijke hap neemt uit een soms erg krap budget van ouders die al in een zeer precaire financiële situatie zitten, zeker ook als het om heel specifieke melk gaat. Als sociaal huis willen we deze ouders motiveren en helpen de juiste voeding aan hun baby’s te geven. 
 

LogoKL-klein.jpg

We werken hiervoor samen met  het Huis van het Kind, en Kind & Gezin die een belangrijke doorverwijsfunctie heeft bij de ondersteuning van jonge gezinnen. Langs deze weg kunnen we de kwetsbare jongeren gemakkelijker bereiken, en kunnen we moeder en baby op een laagdrempelige manier de nodige steun bieden.

VOEDSELBEDELING VZW KANSARMEN OUDENAARDE

2 keer per maand bevoorraden wij VZW Kansarmen en de Sociale Kruidenier ‘de Kaba’ met verse voeding.  We doen dit met zelf gemaakt eten zoals soep, spagettisaus of balletjes in tomatensaus ofwel met aangeleverde voeding, zoals verse groenten en fruit, dagschotels of kroketjes. De verdeling gebeurt door zeer geëngageerde sorops zoals Annabel en Isabelle F.

Ook tijdens de kerstperiode probeerden we ons steentje bij te dragen met een speciale actie “Christmas in a box”. We hadden gehoord dat er een schrijnend gebrek was aan verzorgingsproducten, en vulden elk een schoendoos vol producten. Een mooi extra kerstcadeau tijdens de voedselbedeling aan de kansarmen!

Dergelijke acties vragen uiteraard heel wat persoonlijk engagement, maar ook centen waarvoor wij graag een deel van de opbrengsten van ons kookboek gebruiken.

Afbeelding1-1.png
bottom of page